Hapje met Witte Pens

Ingrediënten (voor 10 hapjes)

Witte Pens (1 worst)
Toast brood (5 sneden)
Cocktailsaus
Kerstomaatjes (5 stuks)
Tandenstokers

Het recept voor het hapje met witte pens is heel simpel maar heel lekker. Ik gebruik deze zelf vaak op feestjes of recepties. Je kan dit eten als ze nog warm zijn, maar zijn ook heerlijk afgekoeld.

De voorbereiding

Als eerste nemen we onze witte pens erbij en snijden hem in schijfjes. De schijfjes moeten niet te dik zijn want het is de bedoeling dat het een hapje is voor in één keer op te eten. Snij de pensen dus op ongeveer één cm dikte af.

Nu nemen we ons toast brood erbij en steken er rondjes uit met onze steekvormen. Ik heb een diameter gekozen wat overeen komt met de dikte van de witte pens. We nemen de kerstomaatjes en snijden deze doormidden.

Witte pens en toast brood bakken

We zetten een kleefplan op een matig vuurtje en doen er een beetje vetstof in. Als de pan warm genoeg is kunnen we de witte pens en de toast broodjes aanbakken. Draai ze om zodat beide kanten mooi gekleurd worden. Als alles mooi bruin is mag het uit de pan.

Hapje met witte pens afwerken

Onderaan leggen we het krokantje van het toast brood. We doen er een toefje cocktailsaus op. Daarbovenop leggen we de witte pens. We doen op de witte pens weer een klein beetje cocktailsaus, en werken dit af met de kerstomaat. We steken er een tandenstoker doorheen zodat alles mooi op zijn plaats blijft.

Lekker, snel en simpel. Wat wil je nog meer?