Luchtige Chocomousse maken?

Ingrediƫnten

200 g Pure chocolade
6 eitjes
100g kristal suiker
375ml room

We beginnen met het eigeel van 6 eitjes op te kloppen en we voegen geleidelijk aan de suiker toe. Ik gebruik hiervoor een een keukenrobot, maar dit kan ook met de hand gedaan worden. Nu het eigeel opgeklopt is wassen we de kom uit en gaan we de 6 eiwitten opkloppen, klopt zolang tot het lekker schuimig is en je de kom kan omdraaien zonder dat je opgeklopt eiwit uit de kom valt.

We wassen de kom uit en doen de room erin. Klop de room luchtig op tot je de strepen van de klopper in de room ziet staan. Stop op tijd met kloppen anders krijgt je boter!

Chocolade smelten

Nu moeten we de chocolade smelten. Ik ga dit “au bain marie” doen, Ik zet een kookpot op het vuur op een laag tot matig vuurtje. Ondertussen heb ik de pure chocolade in kleinere stukken gedaan zodat deze sneller gaan smelten, doe dit alles in een kom en zet het in de kookpot met water.

Een echte Au Bain Marie is wel handig en ga ik me ook zeker aanschaffen. Blijf er wel bij zodat je regelmatig kan roeren in de chocolade.

Tijdens het wachten kan je de opgeklopte room en eigeel voorzichtig onder elkaar mengen. Nu je chocolade gesmolten is kan je deze bij je mengsel van eigeel en room gieten. Dit mag je dan ook weer voorzichtig onder elkaar.

Als laatste stap moet nu enkel het opgeklopt eiwit nog bij het chocolade mengsel gedaan worden. Hoe voorzichtiger je schuim er onder mengt hoe luchtiger je chocolademousse uiteindelijk gaat zijn.

Je kan de chocolademousse nu in porties verdelen en een paar uurtjes in de koelkast laten opstijven.

Ik hoop dat jullie dit recept zeker eens gaan proberen. Laat me in de reacties ook weten wat jullie van dit recept vinden.