Pizza op de BBQ

Recept voor Pizza op de BBQ

  • 490 gr bloem
  • 330 ml water
  • 18 gr zout
  • 11 gr instant gist
  • Topping naar keuze
    hiervoor gebruik ik 3 kleuren paprika, ajuin, champignonen en zelf gemaakte pulled pork en tomaten saus.

 

Pizza op de BBQ maken doen we zo!

Je neemt 3/4de van je bloem (dit is 370gr) en dit doe je in de mengkom van je keukenrobot. natuurlijk kan je dit ook met de hand kneden. Hierbij mag het water, zout en gist aan toegevoegd worden. Laat dit 2 minuten op een lage stand kneden. Na 2 minuten laat je het deeg 20 minuten rusten.

Het deeg laten we rusten op een plaats zonder teveel temperatuur schommelingen onder een handdoek.

Nu het deeg gerust heeft gaan we op een lage stand de rest van de bloem er langzaam schepje per schepje aan toevoegen.

Als het laatste schepje bloem eraan toegevoegd is mag de keukenrobot een paar standjes hoger gezet worden. Zo wordt het deeg nog eens goed gekneed. Het toevoegen van de bloem en het hard kneden mag 8/10 minuten duren. hierna laten we het deeg weer 20 minuten rusten.

Tijdens het wachten kunnen we onze BBQ aansteken en de pizzasteen geleidelijk aan mee laten opwarmen. Als we de pizzasteen op een gloeiend hete BBQ leggen bestaat de kans dat de pizzasteen in stukken springt. (temperatuurverschil)

Tijd om de topping klaar te maken. Snij de groenten naar keuze in stukken.

Het deeg heeft kunnen rusten en is klaar om in porties te verdelen. snij het in 3 gelijk stukken zodat we 3 mooie pizza’s kunnen maken. Laat het deeg nu weer 10 minuten rusten onder een handdoek voor een goed eindresultaat.

Het deeg is nu klaar om uitgerold te worden en te beleggen. ik beleg hem op een boterpapiertje zodat ik geen bloem op mijn steen moet gebruiken.

De pizza mag nu voor 15a20 minuten op een BBQ van 250/300graden. Haal na 5 minuten het bakpapier onder je pizza uit zodat je bodem krokant kan bakken op de steen.

Heb jij al eens een pizza op de BBQ gemaakt?