Gerookt varkenshaasje met mangosaus

Voor 6-8 personen

Benodigdheden

  • 2 varkenshaasjes van elk 500 gram
  • Fijngehakte koriander
  • Rookplank (één uur weken in water)
  • Plantenspuit met water
  • Vleesthermometer

Voor kruidenmengsel

  • 2el gedroogde tijm
  • 2tl kerriepoeder
  • 1tl grof zeezout
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper

Voor de saus 

  • 2 knoflookteentjes
  • 2 rijpe mango’s
  • 2el limoensap
  • 1/4tl kerriepoeder
  • 1/4tl sesamolie
  • 1/4tl grof zeezout
  • 1/4tl tabasco

Barbecue Recepten : Gerookt varkenshaasje met mangosaus

Stap 1

Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel in een schaaltje. Bestrijk het varkenshaasje eerst met een dun laagje olie en bestrooi het dan in met je kruidenmengsel. Laat het op kamertemperatuur 15 ª 30 minuten intrekken.

Stap 2

Maak de barbecue klaar voor directe en indirecte bakwijze. Regel temperatuur tussen 175ºC en 230ºC

Stap 3

Meng alle ingrediënten voor de saus in een blender. Is de saus te dik voeg dan water toe tot de gewenste dikte is bereikt. In totaal heb je ongeveer 200ml saus nodig.

Stap 4

Zorg dat je grillrooster schoon is en leg de geweekte rookplank boven de directe warmte. Sluit je barbecue deksel en draai de plank na 5 ª 10 minuten om of zodra deze begint te roken of zwart kleurt. Leg het varkenshaasje nu op de plank en laat hem 10 minuten garen. Als de plank vuur vat blus deze dan met water uit een plantensproeier.

Leg de plank en het varkenshaasje nu in de indirecte zone en laat hem 15 ª 20 minuten garen met gesloten deksel. Draai het vlees af en toe een keer om. Meet de kerntemperatuur van het haasje. Dit moet ongeveer 60ºC zijn. Haal nu je vlees uit de barbecue en laat het 5 minuten rusten.

Stap 5

Snij je varkenshaasje in stukken en bestrooi het met koriander. Vergeet de mangosaus niet erbij te serveren.