Kriekentaart smaakt als je hem zelf maakt!

Ingrediënten

375ml Volle Melk
25g Vanille puddig poeder
50g Kristal suiker
1 zakje vanille suiker (8gr)
100gr Maismeel
500gr Krieken
200ml kriekensap
2 vellen bladerdeeg

Zet de oven alvast aan op 200 graden

Pudding Maken

We beginnen met een steelpan op het vuur te zetten. Hierin doen we de melk samen met het pudding poeder, kristalsuiker en vanille suiker. Breng dit op een matig vuurtje aan de kook. Als de pudding gedikt is en laat het dan 1min goed doorkoken.

Nu moet de pudding afkoelen. Giet het in een kom en doe er een plastiek folie erover om geen vel erop te krijgen. Wil je de pudding snel laten afkoelen en doe zoals ik, alles in de keukenrobot en laat hem koud kloppen.

Bladerdeeg bodem klaar maken

We nemen de taartvorm erbij en vetten deze in zodat we later onze taart er makkelijk kunnen uithalen. Dit kan je doen met een bakspray of met boter en bloem. Haal 1 van de 2 bladerdeeg vellen uit de koelkast en leg deze in je taart vorm. Druk het deeg doet aan in de hoeken en verwijder het overtollig deeg aan de zijkanten. Vergeet niet met een vork je bodem te prikken, dit voorkomt het rijzen van je bodem.

Ondertussen is de pudding al flink afgekoeld en kan deze in de taartvorm, daar bovenop mogen de krieken verdeeld worden. Meg het kriekensap met het maismeel en let er op dat je geen klonters hebt. Als dit gedaan is mag dit ook in de vorm verdeeld worden.

Afwerken en de Oven in!

De taart zou nu in de oven kunnen, maar wij gaan nog een latjes profiel voorzien om de taart mee te versieren. Je haalt je tweede vel bladerdeeg uit de koelkast en snij hier gelijkmatige repen van en leg ze kruislings boven op je taart. zoals je kan zien in de video hebben wij hiervoor een handig hulpmiddeltje (Ruitvorm) wat deze handeling veel makkelijker maakt.

Als je oven voorverwarmd is kan je nu je taart in de oven zetten, draai de temperatuur terug naar 180 graden. De taart mag er nu 45 a 60 min in blijven.

Eet smakelijk!

[Wat is de laatste taart dat jij hebt gemaakt?]